Wat is de WOD?

WOD staat voor ‘Workout Of the Day’. Het mooie van een WOD is dat deze iedere dag weer anders is, waardoor je nooit dezelfde training uitvoert. Je blijft in iedere training gevarieerd trainen en dat past nu precies in het CrossFit trainingsprogramma. 

Trainingen bestaan uit een warming-up, een technisch gedeelte om de CrossFit bewegingen te leren en een intensieve training WOD (Workout of the Day), variërend van 5 tot 45 minuten en een cooling down. De resultaten van deze WOD worden op een whiteboard bijgehouden om een sport- / competitie-element aan de training toe te voegen. Gedurende de training wordt er gebruik gemaakt van halterstangen, kettlebells, medicijnballen, roeiapparaten, touwen en pull up bars. De oefeningen bestaan voornamelijk uit natuurlijke lichaamsbewegingen (functionele bewegingen) zoals duwen, (op)trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen en rennen. Het doel van CrossFit is om ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid, zo snel mogelijk fit en gezond te worden.

De WOD wordt begeleid door een gecertificeerde coach. In het trainingsrooster kun je zien wanneer de WOD’s plaatsvinden.