Fysio Personal Training

Wat houdt het in?
CrossFit is een intensieve en vooral verslavende sport. Ondanks dat we bij CrossFit Nieuwendijk bewust richten op techniek en schalen van intensiteit kunnen er desondanks sportblessures ontstaan. Deze zijn vaak goed te verhelpen met advies en/of begeleiding van een fysiotherapeut. Hierbij is het dus wel van belang dat je fysiotherapeut iets weet van CrossFit, aangezien dit toch wat anders is dan de reguliere sporten die we allemaal kennen

Ervaren CrossFit fysiotherapeut
Mede om deze reden is fysiotherapeut Erica Pasveer verbonden aan CrossFit Nieuwendijk. Erica is al ruim 20 jaar fysiotherapeut en heeft in 2012 haar Master Bekkenfysiotherapie gehaald. Door de jaren heen heeft zij de nodige bijscholing gevolgd, waaronder Dry Needling en Medical Taping. Sinds 6 jaar doet ze fanatiek aan CrossFit en heeft ze als fysiotherapeut menig CrossFitter begeleid tijdens en na een blessure. Bij CrossFit Nieuwendijk geloven we dat iedereen het verdient om behandeld te worden als een atleet. Als je maar wilt bewegen, ben je bij ons aan het juiste adres. Onze ruime ervaring in de sport helpt jou om optimaal te herstellen:

• kom van je sportblessure af;
verbeter je sportprestaties;
én voorkom nieuwe sportblessures.

Welke sportblessures behandelen wij?
FysioPT biedt uitkomst bij tal van klachten en niet alleen met CrossFit: schouderklachten bij bijvoorbeeld waterpolo, volleybal en tennis. Knieblessures bij hardlopen, voetbal en basketbal. Rugklachten bij zwaar dagelijks werk of een verkeerde houding. Elleboog, pols en handklachten bij klimmen- en boulderen etc.

Fysio Personal Training behandeling
Wanneer je de eerste keer komt met mobiliteitsproblemen of een sportblessure, doen we een gratis kennismaking van maximaal 30 minuten. Hierin wordt gekeken naar het ontstaan van je blessure en proberen we te achterhalen waarom deze nog niet vanzelf is overgegaan.

Tijdens de ‘nulmeting’ testen we de mobiliteit, kracht en coördinatie. Daarbij kijken we niet alleen naar het geblesseerde lichaamsdeel, maar onderzoeken ook de omliggende spieren en gewrichten.  Zo kan een blessure ontstaan door een probleem elders in de beweegketen, denk bijvoorbeeld aan knieklachten door overcompensatie wegens een immobiele heup, of schouderpijn door een te stugge bovenrug. 

Wanneer we alle gegevens hebben, kunnen we een duidelijke diagnose stellen en daarmee een behandelplan. Daarna is het werken! Samen werken het verbeteren van je kracht, mobiliteit en coördinatie, op een leuke manier (want aan typische ‘fysio oefeningen’ hebben we een broertje dood).

Behandel/Trainingsplan Open Gym  
Je kunt ook kiezen om zonder FysioPT begeleiding te trainen in de Open Gym. Daarvoor is het behandel/trainingsplan Open Gym bedoeld. Tijdens een zitting van 60 minuten word je blessure/sportklacht gescreend en getest. Vervolgens krijg je een oefenschema waarin je zelfstandig gaat trainen in de Open Gym. In overleg worden er contactmomenten gepland om je voortgang te bespreken. 

Gezond worden, zijn en blijven!

Je hoeft geen topsporter te zijn om met je klachten bij ons te komen. Als je maar wilt bewegen, ben je bij ons aan het juiste adres. Mobiliteit beperkingen, een blessure en/of stijve spieren etc.? 

Meld je nu aan voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek via
info@crossfitnieuwendijk.nl