Wat is CrossFit?

CrossFit heeft als doel om je algemene fitheid te verbeteren en je klaar te maken voor elke fysieke uitdaging die het leven te bieden heeft. Uithoudingsvermogen, kracht, conditie, flexibiliteit, snelheid, coördinatie, wendbaarheid, evenwicht en nauwkeurigheid zijn allemaal belangrijk om jouw fitheid te omschrijven. Wij werken hieraan door middel van constant gevarieerde workouts met functionele bewegingen, uitgevoerd op een hoge intensiteit.

Met het gevarieerde programma zorgen wij ervoor dat er elke dag iets anders op het menu staat. Oefeningen, herhalingen, gewichten en duur variëren van dag tot dag. Daarmee zijn de trainingen niet alleen erg leuk, maar dragen zij ook nog eens bij aan jouw algemene fitheid. Je hoeft je bij ons niet te vervelen.

Met CrossFit wordt er teruggegaan naar de basis en wordt er gewerkt met functionele bewegingen. Onze workouts bestaan uit oefeningen die lijken op bewegingen uit het dagelijkse leven en verschillende sporten. Of te wel: oefeningen waar je iets aan hebt. Bij ons vind je geen rijen met crosstrainers, loopbanden of andere fitnessapparaten. Wat je wel bij ons vindt zijn onder andere kettlebells, medicine balls, halterstangen, springtouwen en dumbbells.